Demi Beras, Suami Jual TV Beliau. Apa Yang Terjadi Pada Keluarga Ini Buat Ramai Sebak

Uncategorized Viral

Kejadian di BALING, Kedah– Akibat kesempitan hidup, seorang penduduk di Kampung Teluk Teduri di sini berhasrat untuk menjual sebuah te­levisyen terpakai miliknya bagi mendapatkan wang membeli barangan dapur.

Seorang pemuda, Mohd. Nasir Din, 38, berkata, dia bercadang menjual bara­ngan elektronik jenama Sharp berukuran 29 inci yang diberikan oleh kakaknya itu dengan harga 100.

“Saya tidak mempunyai pilihan untuk mendapatkan duit kecuali dengan menjual televisyen ini,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.

Menurut Mohd. Nasir, dia tinggal bersama isterinya, Suhaida Mohd. Ghazali, 33, yang merupakan orang kelainan upaya (OKU) masalah pertvturan.

Pasangan itu belum dikurnlakan cahaya mata.

“Saya kehilangann sumber pendapatan kerana tidak lagi bekerja di bengkel besi selepas pergela­ngan tangan kiri patahh akibat terjatvh semasa memasang bumbung di sebuah rumah di daerah ini kira-kira dua bulan lalu.

“Saya dan isteri pernah tidak makan nasi selama kira-kira seminggu kerana tidak mempunyai wang untuk membeli beras sementara menanti isteri yang be­kerja di kilang mendapat gaji pada hujung bulan,” katanya.

Selain itu, beliau memberitahu, dia juga perlu mencari wang sebanyak 2,600 yang akan digunakan untuk memasang besi pada pergelangan ta­ngan kirinya yang patahh itu dalam masa terdekat ini.

Pada masa sama, Mohd. Nasir berkata, dia turut membantu isterinya menjual kerepek dan ikan pekasam yang diambil daripada rakan-rakan bagi menjana pendapatan tambahan.

“Isteri saya menerima bantvan daripada Jabatan Kebajlkan Masyarakat sebanyak 400 sebulan,” katanya.

Reaksi Orang Ramai

Semoga dipermudahkan segala urusan dan dimurahkan rezeki selalu Aamiin.

Sedihnyaaa semoga ada rezeki yg luas utk dia ya Allah.

Sy prnh juai tong gas ke2. Sbb nk Mkn duit hbis. Mnggu gaji lambat.

Sekali pmbedahhan boleh cecah ratvs2 jugak utk hospital kerajaan. Pengalaman kawan2 ada cecah kos lebih dari 15k utk materlal mahal pasang pada tulang. Bini dia keja kilang, production kilang rendah sekarang..boleh jadi gaji tak byk.byk orang gaji rendah je. sapa2 yang mampu boleh tampil.

Owh dh penah rasa…jval brg² umah nak svrvive… Masa jval brg² umah tu pun masih ada manusia yg amik kesmpatan tekan harga amik mvrah²…Hmmn… Xpe la.. Ingat sampai skrg…apa² pun..Allah ujl sbb Allah Sayang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *